berokinfo.com

Ce este o structură organizațională ierarhică?

Structurile organizaționale sunt create pentru a sprijini o idee centrală sau un obiectiv și să sprijine toți cei implicați în completarea locurile lor de muncă în ceea ce privește această idee centrală. Deși există multe idei despre structura organizatorică perfectă, una iese în evidență de secole sale de utilizare. Structura organizatorică ierarhică este un sistem de organizare tradițional. Structura sa de sus în jos este recunoscut atunci când sunt puse într-o formă schematică.

Forma Ierarhie

Forma unei structuri organizatorice ierarhice este piramida. O organizație ierarhică este un grup de entități structurate pentru a fi subordonată o idee centrală, o persoană sau un grup de persoane. Persoana sau departamentul responsabil stă în vârful piramidei. Fiecare departament se află sub partea de sus, în ordinea descrescătoare subordonare. Partea de jos plat al piramidei este umplut cu cea mai mare parte a populației a organizației. Organigrama (diagrame) pot fi trase pentru a reflecta aceste structuri.

Piramidele abrupte sau plate

Organizarea ierarhică poate avea o organigramă care seamănă cu un triunghi echilateral. La suprafață, acest lucru indică o relație echilibrată între conducere și subordonați. O formă de piramidă mai abruptă indică mai mult personal de conducere decât subordonații. O formă de piramidă sau mai lat plat prezintă mai puține membri ai conducerii și mai mulți subordonați.

Comunicare ierarhic

comunicarea zilnică apare, de obicei între o imediat superior și subordonații săi. Supraveghetorul imediată este direct responsabil pentru rezultatele livrate de către subordonații săi. Inițiative sau directive care implică organizația în ansamblu, sunt livrate din partea de sus a organizației în jos. Directivele sunt trimise în mod specific la superiorul fiecărui departament enumerate în organigrama. Acest departament superioară oferă inițiativa subordonaților săi.

Puterea de IerarhieIerarhia protejează subordonații prin conturarea în mod clar lanțuri de comandă. Ce superioară poate și nu se poate face și în cazul în care autoritatea ei are putere este delimitat în structuri ierarhice. Acest lucru permite subordonat un anumit nivel de putere pentru a opri interferența printr-o superioară neautorizată. Un avantaj pentru subordonații în structura ierarhică se știe în mod clar cine este șeful lor. Acest lucru ameliorează orice conflict care poate fi confruntat cu încercări atunci când un alt superior lor directă, fără autoritate.

Tipuri

O structură de piramidă se poate baza pe mai multe modele de organizare diferite. Ierarhia se poate baza pe funcții, geografie sau un hibrid de ambele. ierarhie funcțională oferă o gamă largă de idei, deoarece fiecare afacere are un mod diferit de a privi funcție. Unele dintre funcțiile de a construi cu produsul de serviciu sunt sau, proces sau echipament, tipul de client și specializare. Odată grupate în zone funcționale, relațiile dintre grupurile vor dicta în cazul în care ei stau în structura organizatorică ierarhică.

Exemplu

Un bun exemplu al unei structuri organizatorice ierarhice este guvernul Statelor Unite ale Americii. În partea de sus a piramidei este Constitution- acest lucru este conceptul de guvernare (idee, obiectiv) pe care se bazează guvernul. Sub aceasta sunt cele trei ramuri ale guvernului: ramura executivă, ramura judiciară și ramura legislativă. Aceste trei ramuri sunt egali și să stea într-o linie orizontală sub Constituție. Chiar sub cele trei ramuri, departamentele care răspund la această sucursală (autoritatea) sunt listate pe orizontală. Chiar sub aceste departamente sunt de personal, birouri sau organizațiile subordonate acestor departamente.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înceapă o mică afacere în IndiaCum să înceapă o mică afacere în India
Cum de a urmări un cec certificat bancarCum de a urmări un cec certificat bancar
Cum se scrie o cerere de experienta CertificatCum se scrie o cerere de experienta Certificat
Cum se obține un certificat de scutire de taxa pentru o biserică din OhioCum se obține un certificat de scutire de taxa pentru o biserică din Ohio
Cine este eligibil pentru a deveni un Payee Reprezentant?Cine este eligibil pentru a deveni un Payee Reprezentant?
Cum să fișier pentru un certificat de scutire de taxaCum să fișier pentru un certificat de scutire de taxa
Cum se imprimă un certificat gratuit de Completare șablonCum se imprimă un certificat gratuit de Completare șablon
Cum se obține un certificat de ocupareCum se obține un certificat de ocupare
Care sunt aplicații de E-Business?Care sunt aplicații de E-Business?
Cum se obține un certificat de Good StandingCum se obține un certificat de Good Standing
» » Ce este o structură organizațională ierarhică?