berokinfo.com

Cum de a proiecta o structură organizație

Un element important al asigurării funcționării eficiente a unei afaceri este determinarea funcțiilor lucrătorilor săi. Mai ales în cazul unor noi asocieri, un prim pas important este de a determina scopul afacerii sau organizației. Odată ce a fost realizat, accentul ar trebui să fie pe proiectarea unei structuri organizatorice eficiente pentru o companie sau de afaceri.

Elaborarea unei declarații de misiune clară pentru organizație. Concentrați structura organizației în jurul declarației de misiune. Declarația de misiune ar trebui să includă un accent puternic pe încurajarea bune de comunicare între lucrătorii de la fiecare nivel, precum și inspirat de inovare și asigurarea eficienței.

Decide dacă structura de organizare va fi centralizat și formal sau descentralizată și informală. Pentru organizațiile centralizate și formale, structura de organizare durează mai mult de o abordare de sus în jos, cu roluri de lucru strict definite. Pentru organizațiile descentralizate și informale, există mai mult de o abordare de cooperare cu lucrătorii care desfășoară adesea o gamă largă de funcții.

Se determină natura structurii organizației bazată pe declarația de misiune și formalitatea a structurii de organizare. Structura organizațională poate fi departament pe baza sau pe baza unui anumit proiect sau proces. Departamentul de structura de organizare pe bază este adesea împărțită în funcții de linie (cum ar fi de fabricație) și funcții de personal (cum ar fi resursele umane).Proiectarea lanțului global de comandă pentru organizație. Dacă există un singur director global sau lider, determină titlul pentru acest rol. Dacă există lideri duble sau multiple, împărțiți funcția generală de companie între diferitele roluri într-un mod care are sens pentru organizarea specifică.

Se determină autoritatea și responsabilitatea de a fi atribuite la fiecare poziție în structura organizației. Încercarea de a obține un minim de funcții suprapuse. De asemenea, încearcă să reducă la minimum orice posibilă confuzie în ceea ce privește subordonații care autoritățile de supraveghere să se consulte cu privire la probleme specifice.

Adăugați roluri subordonate lanțului de comandă. Se determină procesul de raportare de la subordonat supervizor și să facă cote pentru situații speciale (cum ar fi rezoluția plângere). Indicați dacă, în cazul în care și modul în care interacțiunile între departamente sau proiecte vor avea loc.

sfaturi & Avertismente

  • Structura de organizare trebuie să fie suficient de flexibile pentru a se adapta schimbărilor în organizație, deoarece grows.Make dispozițiile autorităților de supraveghere să se consulte reciproc cu privire la operațiunile de zi cu zi și lucrările generale ale subordonaților organization.Allow pentru a face sugestii cu privire la organizarea și structura organizatiei.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Activități distractive Serviciul CliențiActivități distractive Serviciul Clienți
Protocol Serviciul CliențiProtocol Serviciul Clienți
Descriere loc de muncă pentru un manager de Front EndDescriere loc de muncă pentru un manager de Front End
Posturi pe Internet care plătesc binePosturi pe Internet care plătesc bine
Instrumente gratuite de formare Serviciul CliențiInstrumente gratuite de formare Serviciul Clienți
Definiția de relații cu cliențiiDefiniția de relații cu clienții
Cum de a stabili niveluri de servicii pentru cliențiCum de a stabili niveluri de servicii pentru clienți
Standarde de customer service pentru un Centru de dispecerizareStandarde de customer service pentru un Centru de dispecerizare
Definiția unui asociat Serviciul CliențiDefiniția unui asociat Serviciul Clienți
Ce inseamna un reprezentant al serviciului pentru clienți Do?Ce inseamna un reprezentant al serviciului pentru clienți Do?
» » Cum de a proiecta o structură organizație