berokinfo.com

Vorbitul în public Stiluri de livrare

Există patru stiluri de livrare vorbind publice. Fiecare necesită diferite tipuri de pregătire și boxe prezintă materialul lor în moduri diferite, bazate pe fiecare stil. Unele stiluri de livrare permit vorbitori să se concentreze pe publicul lor, în timp ce altele necesită ca vorbitorii să se concentreze mai mult pe cuvintele lor.

Există diferite moduri de a livra discursuri publice.

Când difuzoarele folosesc stilul de livrare extemporanee, acestea nu pregătesc formularea exactă a întregului discurs înainte de timp - deși formularea exactă a primelor câteva linii și ultimele câteva linii pot fi preparate în avans. Un vorbitor care pregătește un discurs extemporanee pregătește temeinic ideile pe care vrea să le prezinte și apoi decide modul exact de a le prezenta în timpul discursului. Vorbitori care folosesc acest stil de livrare va pregăti de multe ori note sau o schiță care conține principalele idei ale discursului. Difuzoarele pot uita la aceste note periodic în timpul discursului pentru a se asigura că acestea acoperă toate ideile pe care doresc să transmită în discursul.

vorbitori extemporanee va pregăti note se pot referi la timpul discursului.

În timpul discursurile improvizate, vorbitori nu pregătesc nici un material în avans. Aceste discursuri pinten-of-the-moment nu dau boxe șansa de a alege cuvintele lor sau pentru a analiza subiectul discursului, care poate provoca difuzoarele să se repete sau spune ceva nepotrivit accidental. Pentru a compensa această lipsă de pregătire, cineva dând un discurs improvizat se poate concentra pe un singur punct principal și să păstreze discursul scurt și la obiect.

vorbitori Impromtu se concentreze un singur punct pentru a menține discursul condensat.


Un vorbitor folosește stilul de livrare manuscris, atunci când ea scrie un întreg discurs în avans. discursuri manuscrise sunt utile atunci când vorbitorii trebuie să se asigure că discursul nu merge într-o anumită perioadă de timp. De asemenea, vorbitori care folosesc acest stil de livrare nu nu trebuie să vă faceți griji uita materialele pe care le prezentăm. Cu toate acestea, stilul de vorbire manuscris de livrare are dezavantaje, inclusiv contactul redus cu ochii cu publicul și dificultatea de adaptare a discursului la reacțiile publicului.

Livrarea manuscris are un dezavantaj de contact vizual redus.

Atunci când este utilizat un stil de livrare memorat, vorbitorul scrie un manuscris complet de vorbire și apoi se angajează să-l cuvânt memorie pentru cuvânt. Acest lucru permite boxe pentru a face contact vizual cu publicul și să se concentreze asupra gesturilor lor non-verbale. Cu toate acestea, acest stil vorbind are provocările sale, cum ar fi cantitatea lungă de timp poate dura să memoreze un discurs și posibilitatea ca acesta va fi uitat în timpul prezentării.

livrare memorata necesita practica si sincronizare.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cariera ca CN Rail Ofițer de polițieCariera ca CN Rail Ofițer de poliție
Care este salariul unui detectiv de poliție?Care este salariul unui detectiv de poliție?
Cum sa devii un ofițer de poliție Fără un colegiu EducațieCum sa devii un ofițer de poliție Fără un colegiu Educație
Cum de a deveni un ofițer de poliție din GeorgiaCum de a deveni un ofițer de poliție din Georgia
Cerințe pentru a deveni un ofițer de polițieCerințe pentru a deveni un ofițer de poliție
Cum sa devii un bun ofițer de polițieCum sa devii un bun ofițer de poliție
Etapele unui ofițer de poliție nevoie pentru a deveni șefEtapele unui ofițer de poliție nevoie pentru a deveni șef
Cum de a deveni un ofițer de poliție din GuamCum de a deveni un ofițer de poliție din Guam
Câți bani un ofițer de poliție Asigurați-Anual, lunar și anual?Câți bani un ofițer de poliție Asigurați-Anual, lunar și anual?
Cum să devii un responsabil pentru afaceri interneCum să devii un responsabil pentru afaceri interne
» » Vorbitul în public Stiluri de livrare