berokinfo.com

Cum pentru a testa și Depanarea un convertor catalitic

Convertorul catalitic a apărut pentru prima dată în 1975 ca echipament standard pe vehicule. Acesta a fost proiectat pentru a reduce în mod semnificativ emisiile nocive și poluanți din aer. Multe posturi de control al emisiilor auto de stat verifica in mod obisnuit convertoare catalitice pentru instalarea și funcționarea corespunzătoare. Constând din anumiți catalizatori, convertorul catalitic după-arde vapori bogat de combustibil pentru a reduce monoxidul de carbon, hidrocarburile și alți contaminanți care poluează aerul. La fel ca toate componentele auto, proprietarul vehiculului trebuie să fie conștienți de simptomele unui eșec sau convertor catalitic inoperantă.

Ceea ce aveți nevoie

 • manualul de reparații proprietarului
 • cric
 • Jack standuri
 • manometru de evacuare
 • Motor de gaurit
 • Capete de burghiu
 • dopuri de evacuare
 • Așezați transmisia vehiculului în parc sau neutru și setați frâna de urgență. Ridicați vehiculul cu un cric și plasați două standuri jack sub partea din față a cadrului în spatele fiecărei roți. Slide-te sub vehicul și localizați convertorul catalitic, care va arata ca o canistră de metal de aproximativ două picioare lungi cu un picior larg. Atașați un burghiu sfert de inch la un burghiu și o gaură în țeava de eșapament, chiar în spatele convertorului catalitic.

 • Porniți motorul. lipeasca o sondă manometru de evacuare în gaura și citiți scala de pe ecartamentul. Consultați specificațiile producătorului pentru cantitatea minimă a presiunii de evacuare necesare asupra autovehiculului. De exemplu, dacă citiți aproximativ 15 de lire sterline de presiune sau mai mult, funcțiile catalitice convertor în mod corespunzător, fără saboți. Dacă citirea arată mai mult decât atât, cu 5 sau mai multe lire, atunci convertorul este înfundat cu funingine și granule de catalizator ars. Bateți ușor un dop țeavă de eșapament în gaura perforată, cu ajutorul unui ciocan. • O gaură sfert inch în țeava de eșapament, chiar în fața convertorului catalitic. Porniți motorul și stick sonda manometru de presiune a gazului de eșapament în gaura. Citește scara. Dacă aveți o lectură ridicată sau normală (conform specificațiilor) ați verificat că gazele de eșapament normale curge în partea de intrare a convertorului catalitic. Amintiți-vă: o lectură ridicată în partea din față va fi normal, dar o lectură scăzută în partea din spate a convertorului catalitic va indica un convertor înfundat. Ciocan un mic dop de țeavă de eșapament în gaura de foraj frontal.

 • Examinați vizual convertorul catalitic în timp ce sub mașină. Orice tip de culoare curcubeu pe partea de jos a convertorului (sub scutul termic) va indica temperaturi extrem de ridicate în cazul în care organismul convertor a devenit roșu-fierbinte. Uita-te pentru orice fisuri în corpul convertor sau cleme de țeavă de eșapament slăbite.

 • Miros convertorul catalitic după ce vehiculul a atins temperatura normală de funcționare. Orice sulf sau miros de ou stricat va indica granulele acoperite chimic din interiorul convertizorului au topit. Folosind o cârpă peste mana, lira pe corp convertor cu podul palmei. Un sunet sacadată va fi normal, adică granulele nu au topit și topite împreună. Nici un sunet va indica un interior topit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a vinde o masina in IllinoisCum de a vinde o masina in Illinois
Cum să obțineți un titlu pentru un ATV folositCum să obțineți un titlu pentru un ATV folosit
Cum de a transfera un titlu de automobile la un soț în Carolina de NordCum de a transfera un titlu de automobile la un soț în Carolina de Nord
Care sunt taxele pentru achiziționarea unui automobil în Virginia de Vest?Care sunt taxele pentru achiziționarea unui automobil în Virginia de Vest?
Cerințe privind înmatricularea vehiculelor în Carolina de NordCerințe privind înmatricularea vehiculelor în Carolina de Nord
Cum se aplica pentru o licență de afaceri West VirginiaCum se aplica pentru o licență de afaceri West Virginia
Cum de a vinde o masina în statul WashingtonCum de a vinde o masina în statul Washington
Cum de a înregistra un vehicul fără titlu din NevadaCum de a înregistra un vehicul fără titlu din Nevada
Ce este un titlu deschis pentru o mașină sau un camion în Tennessee?Ce este un titlu deschis pentru o mașină sau un camion în Tennessee?
Cum de a vinde o masina in VirginiaCum de a vinde o masina in Virginia
» » Cum pentru a testa și Depanarea un convertor catalitic