berokinfo.com

ISO 9003 Certificarea

ISO 9003 este un standard învechit axat pe inspecția finală și testare.
ISO 9003 este un standard învechit axat pe inspecția finală și testare. (Imagine: lupă imagine de sticlă de la .shock Fotolia.com)

ISO 9003 a fost un standard dezvoltat de către Organizația Internațională de Standardizare (ISO), care a condus activitățile de inspecție finală și testare. ISO 9003 a devenit caduc și nici o certificare 9003 se acordă astăzi. ISO 9003 înlocuit cu un nou set de standarde, ISO 9001, în anul 2000. ISO 9001 oferă un cadru mai larg, care acoperă diverse aspecte ale unui sistem de management al calității. O organizație caută de obicei de certificare 9001 astăzi.

Istorie

Organizația Internațională de Standardizare a început în 1947, în Elveția, în încercarea de a armoniza standardele din diferite țări și de a crea o umbrelă, care ar genera un set comun de așteptări și un limbaj comun de standarde. Organizația a invitat un expert de standarde pentru fiecare țară, pentru a forma comitete tehnice. Mai mult de 160 de țări au unit forțele pentru a genera standarde mai mult de 18.000 in ultimii 50 de ani.

Context

Seria ISO 9000 a început cu guvernul britanic. Regatul Unit confruntat probleme de calitate în timpul al doilea război mondial, cu muniții defecte care au făcut bombe exploda în fabricile lor. Procedurile și standardele de fabricație dezvoltate pentru limitarea riscurilor au fost aduse împreună în standardele U.K. lui BS 5750.

PredecesorBS 5750 liniile directoare axat pe modul în care ar trebui să fie gestionate procesele de fabricație, nu ceea ce trebuia să fie fabricat. În 1987, ISO a fost de acord să adopte 5750 ca fundament al unui nou set de standarde internaționale, și a numit-seria 9000. Prima serie de standarde 9000 a constat din documente temporare, ISO 9003 fiind unul dintre ele.

ISO 9003

ISO 9003 a servit ca referință pentru 13 ani, din 1987 până în 2000. Documentul adresat modul în care să ruleze cel mai bine inspecția finală și testarea finală pentru a asigura calitatea produsului înainte de expediere. Abordarea sa concentrat pe procesul de inspecție și nu pe modul în care produsul a fost fabricat. Standardele ISO 9003 conțin unele dintre principiile standardelor US Departamentului de Apărare. Specificatii lor MIL executa conformitatea tuturor angajaților implicați cu procesele, un principiu care a devenit principalul credo al standardelor ISO 9000.

Succesor

ISO 9001: 2000 a fost lansat la finele mileniului și a fuzionat cu ISO 9003 încă două documente, 9001 și 9002. Această combinație a permis introducerea unei schimbări radicale și aducerea accentul pe gestionarea proceselor și puterea de respectare a proceselor, spre deosebire de zoom pe produs și calitatea acestuia. O abatere semnificativă de suplimentare de la ISO 9003 a rezultat din a face managementul superior responsabil pentru rezultatele și responsabile de asigurarea implementării corecte a unui sistem de management al calității. În cele din urmă, utilizarea de valori a devenit un instrument important în standardele de 9000 pentru a monitoriza defectele și aduce îmbunătățirea continuă a proceselor pentru a prinde și repara defectele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să obțineți un card de înlocuire CPR De la American Heart AssociationCum să obțineți un card de înlocuire CPR De la American Heart Association
Cum se utilizează memorie fișiere card cu ePSXeCum se utilizează memorie fișiere card cu ePSXe
Care sunt diferențele dintre carduri de debit și de credit?Care sunt diferențele dintre carduri de debit și de credit?
Poate un Card de debit Business Charge mea fără autorizație mea?Poate un Card de debit Business Charge mea fără autorizație mea?
Cum de a verifica soldul unui card Blockbuster cadouCum de a verifica soldul unui card Blockbuster cadou
Cum să accesați dvs. EBT Food Stamp Echilibrul în PennsylvaniaCum să accesați dvs. EBT Food Stamp Echilibrul în Pennsylvania
Cum se activează carduri Visa & le folosescCum se activează carduri Visa & le folosesc
Ai nevoie de un SSN pentru un card de debit?Ai nevoie de un SSN pentru un card de debit?
Cum să raportați un abuz pe un card de credit American ExpressCum să raportați un abuz pe un card de credit American Express
Cum de a trimite carduri Visa PrepaidCum de a trimite carduri Visa Prepaid
» » ISO 9003 Certificarea