berokinfo.com

Cum se calculează TVA Rata

Taxa pe valoarea adăugată sau TVA, este un impozit național de vânzări cum ar fi cea utilizată în Europa și părți din Asia. În timp ce fiecare țară are reglementări diferite, TVA-ul este cea mai mică pe materiile prime, mai mari pe subansamblurile și cea mai mare pe produsul finit, chiar dacă rata rămâne aceeași. Dacă sunteți consumator, calcularea TVA-ului poate dura mai mult de un calculator.

Ceea ce aveți nevoie

  • Calculator
  • Pregătiți-vă să călătorească solicitând compania dvs. coordonator de turism, agent de turism sau card de credit ce procent dintr-un preț de vânzare este taxat pentru TVA la destinație. TVA-ul se poate aplica atât la bunuri și servicii, în unele locații, mai degrabă decât doar mărfuri.

  • Împărțiți "la sută" cifra de 100. În cazul în care TVA-ul este de 20 la sută, de exemplu, împărțiți 20 la 100. Rezultatul, 0.2, este echivalentul zecimal al procentului TVA.

  • Folosiți calculatorul dvs. pentru a multiplica prețul mărfurilor cu echivalentul zecimal al procentului TVA. Răspunsul este totală TVA. Adăugați acest la prețul mărfurilor pentru a determina cât de mult va fi taxat pentru mărfurile.

sfaturi & Avertismente

  • Nerezidenții de obicei, poate primi o rambursare a TVA-ului. Dacă achiziționați bunuri supuse TVA-ului, chiar înainte de plecare dintr-o țară, cere oficialilor în ultima facilitate vamale publice pe care le trece prin - de obicei, la un aeroport, pregătitoare pentru îmbarcarea zborul cu plecare - pentru o restituire. Vei avea nevoie de chitanțele și, deoarece procesul poate fi consumatoare de timp, ar trebui să ajungă bine înaintea zborului se datorează să plece.
  • Unele țări au o TVA variabilă care fluctuează în funcție de tipul de mărfuri achiziționate.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să tastez o scrisoare de intentie pentru un CVCum să tastez o scrisoare de intentie pentru un CV
Cum sa scrii o scrisoare pentru donații pentru un MinisterCum sa scrii o scrisoare pentru donații pentru un Minister
Cum se scrie ceri o scrisoare de recomandareCum se scrie ceri o scrisoare de recomandare
Cum se scrie un memo de transmitereCum se scrie un memo de transmitere
Cum se scrie o scrisoare către un fost angajator pentru o referințăCum se scrie o scrisoare către un fost angajator pentru o referință
Cum se scrie o scrisoare de recomandare pentru un co-lucrătorCum se scrie o scrisoare de recomandare pentru un co-lucrător
Cum se scrie o scrisoare de credit de la un proprietarCum se scrie o scrisoare de credit de la un proprietar
Cum se scrie o declarație SalariuCum se scrie o declarație Salariu
Cum se scrie o scrisoare de referință cu caracter personalCum se scrie o scrisoare de referință cu caracter personal
Cum se scrie o scrisoare de scuze pentru mersul pe jos pe un loc de muncăCum se scrie o scrisoare de scuze pentru mersul pe jos pe un loc de muncă
» » Cum se calculează TVA Rata