berokinfo.com

Balanced Scorecard si Bugetare

Balanced Scorecard este un instrument de management util care poate permite managerilor să evalueze în mod eficient performanța generală a unei firme. Pentru a avea succes, Balanced Scorecard ar trebui să fie strâns legat de bugetul companiei. Managerii ar trebui, prin urmare, să înțeleagă modul în care fiecare dintre cele patru perspective din Balanced Scorecard ar trebui să se refere la buget.

Perspectiva financiară

Perspectiva financiară este cel mai simplă pentru a se alinia cu bugetul unei organizații. Managerii ar trebui să aleagă măsurile financiare pe care le consideră cele mai importante pentru afacerea lor. Acestea ar putea include venituri, profituri, vânzări sau costuri, printre multe altele. Managerii pot stabili obiective specifice legate de aceste measures- de exemplu, creșterea veniturilor cu cinci la sută costuri sau în scădere cu 10.000 $. Aceste obiective bugetate pot fi apoi utilizate pentru a măsura succesul real al firmei.

Perspectiva pentru clienți

Perspectiva de client se ocupă cu compania din punctul de vedere al clienților. Managerii ar trebui să aleagă măsurile clienților care sunt importante pentru firmă. Acestea ar putea include satisfacția clienților, păstrarea clienților și recunoașterea de brand. Managerii pot stabili apoi obiective specifice, cum ar fi creșterea satisfacției clienților cu 20 de procente. Un manager poate aloca apoi un buget specific pentru atingerea acestui obiectiv. Acest buget ar trebui decisă în urma consultării cu departamentele care vor fi responsabile pentru a face îmbunătățiri.

Perspectiva internăPerspectiva internă se ocupă cu procesele interne de afaceri ale firmei. Exemple de procese de afaceri interne sunt de cercetare și dezvoltare, marketing și managementul lanțului de aprovizionare. Managerii ar trebui să stabilească obiective specifice pentru îmbunătățirea proceselor interne și apoi buget o sumă de bani pentru a ajuta la atingerea acestor obiective. De exemplu, o firmă ar putea avea ca scop îmbunătățirea cercetării și dezvoltării sale, cu un obiectiv de a obține cinci brevete pe an. Pentru a atinge acest obiectiv poate planifica să angajeze trei noi oameni de știință de la un cost bugetat de 400.000 $ pe an.

Perspectiva de învățare și de creștere

Perspectiva de învățare și de creștere se ocupă cu capacitatea firmei de a îmbunătăți în mod continuu și să dezvolte. Un exemplu de un obiectiv pentru perspectiva învățării și de creștere ar putea fi de a crește numărul de angajați care au studii de nivel universitar. Pentru a atinge acest obiectiv, managerii ar trebui să buget o anumită sumă de bani spre this-, de exemplu, buget o sumă care să acopere costurile unor angajați actuali la terminarea studiilor universitare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de conturi Carte MareTipuri de conturi Carte Mare
Funcțiile de bază de conturi în afaceriFuncțiile de bază de conturi în afaceri
Raportul dintre Situațiile fluxurilor de trezorerie și venituriRaportul dintre Situațiile fluxurilor de trezorerie și venituri
Ce este o cheltuială în contabilitate termeni?Ce este o cheltuială în contabilitate termeni?
Cum se calculează EBIT-ul MarjaCum se calculează EBIT-ul Marja
Cum se calculează cheltuielile generale și administrativeCum se calculează cheltuielile generale și administrative
Secvența obișnuită a etapelor procesului de înregistrare în contabilitateSecvența obișnuită a etapelor procesului de înregistrare în contabilitate
Cum sunt auto Accesorii Depreciata de?Cum sunt auto Accesorii Depreciata de?
Cum de a crea o diagramă de conturiCum de a crea o diagramă de conturi
Cum se calculează fluxul de numerar din activități de investițiiCum se calculează fluxul de numerar din activități de investiții
» » Balanced Scorecard si Bugetare