berokinfo.com

Definiția unui buget Participativa

bugetarea participativa este o strategie de buget, care vă încurajează participarea și dezvoltarea din partea angajaților de nivel inferior într-o organizație. Cu alte cuvinte, un buget participativ este un buget pentru un departament sau o întreagă organizație creată cu participarea activă a unei game largi de angajați.

De jos în sus

Potrivit cărții „Bugetarea de bază și dincolo de aceasta,“ bugetarea participativă este o abordare de jos în sus, care nu implică doar proprietari și manageri, dar și angajații operaționale în cadrul organizației. Unul dintre avantajele principale ale acestui tip de bugetare este faptul că angajații se simt, de obicei, o conexiune mai mare cu compania, îmbunătățind moralul în cadrul organizației. Acest lucru a crescut moralul poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra productivității angajaților profit potențial în creștere.

Evaluare

La crearea unui buget participativ, compania va invita angajații din toate domeniile de activitate în cadrul companiei pentru a oferi intrare. Angajații vor ajuta managerii și proprietarii evalua nevoile bugetare companiei pentru perioada bugetară viitoare. În cadrul orientărilor furnizate de conducerea companiei, angajații vor evalua în mod normal, mai multe elemente rând pentru a recomanda alocarea fondurilor bugetare. Acest lucru ar putea permite organizației să identifice mai ușor posibil bani de economisire și strategii de creștere a eficienței. bugetarea participativa recunoaște că angajații direct implicați în operațiunile de zi cu zi a unei anumite zone a societății în general, au mai multe cunoștințe despre nevoile bugetare ale zonei specifice.

StrategiiExistă mai multe strategii pe care o organizație poate utiliza atunci când punerea în aplicare a bugetului participativ. Nevoile individuale ale companiei va determina cea mai buna abordare pentru companie. O strategie utilizate în mod obișnuit invită angajații specifice dintr-un departament de a propune bugetul pentru departamentul. Alte bazine de strategie, împreună angajații din diferite departamente pentru a lucra împreună la planul de buget general al companiei. Mărimea sau complexitatea companiei va influența cea mai eficientă strategie pentru punerea în aplicare a bugetului participativ.

buget Aprobarea

Deși angajații au mai mult de intrare în bugetarea participativă, proprietarii și managerii companiei continuă să aibă decizia finală cu privire la aprobarea bugetului. De exemplu, managerii ar putea determina că, pe baza proiecțiilor de venit, sugestiile bugetare employees` nu sunt opțiuni viabile la momentul respectiv. Cu toate acestea, chiar și în cazurile în care managerii resping propunerile bugetare ale angajaților, ideile generate pot oferi informații valoroase pentru companie în mișcare înainte.

  • "Stabilirea bugetului pentru manageri" - Sid Kemp, et al.- 2003
  • "Bugetarea de bază și Dincolo" - Jae K. Shim, et al.- 2008
  • "Essentials de Finanțe și Bugetare (Business alfabetizare pentru profesioniștii HR)" - Harvard Business School Press, et al.- 2005
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să Piata & promova un produs nouCum să Piata & promova un produs nou
Cum de a reuși în Multi-Level MarketingCum de a reuși în Multi-Level Marketing
Obiectivele de marketing de comunicareObiectivele de marketing de comunicare
Care este relația dintre planuri de planuri de marketing & strategice?Care este relația dintre planuri de planuri de marketing & strategice?
Care este sensul unei strategii de marketing?Care este sensul unei strategii de marketing?
Cum să elaboreze un plan de sport de marketing pentru management contemporane SportCum să elaboreze un plan de sport de marketing pentru management contemporane Sport
Cum să scrie obiectivele de afaceri și obiectiveCum să scrie obiectivele de afaceri și obiective
Planul de vânzări Vs. Plan de marketingPlanul de vânzări Vs. Plan de marketing
Un plan de marketing pentru un centru de fitnessUn plan de marketing pentru un centru de fitness
Obiective de cateringObiective de catering
» » Definiția unui buget Participativa