berokinfo.com

Cum sa faci budinca de orez cu lapte condensat

lapte condensat este pur și simplu lapte evaporat redus la jumătate, de multe ori cu includerea de zahăr. Tehnica utilizată pentru a face budinca de orez cu lapte condensat nu se abate de la metoda standard, dar trebuie să adăugați zahăr după gust și de reconstituire a acesteia cu apă. Este nevoie de o cantitate egală de apă pentru a reconstitui - sau restabili lapte condensat la forma sa inițială - dar puteți ajusta cantitatea pentru a face budinca de orez mai gros.

Reconstituire

Laptele este o emulsie: apă scufundat cu o grăsime. Laptele de a cumpăra în magazine este stabilizat prin omogenizare, care sparge globulele de grăsime în picături mici, astfel încât apa rămâne suspendate în ele, de obicei, după data de expirare. lapte condensat este o emulsie, dar cu mai puțină apă. Adăugarea apei înapoi, necesită whisking viguroasă sau ajutorul unui aparat - un mixer, blender imersie sau de lucru procesor de alimente la fel de bine. După ce a reconstitui laptele, ar trebui să-l adăugați la budinca de orez, cât mai curând posibil, astfel încât rămâne stabil pe tot parcursul gătit.

Ingrediente secundare

Utilizarea de lapte condensat nu are nici o influență asupra ingrediente secundare și arome din budinca de orez. De exemplu, dacă preferați stafide în budincă de orez, adăugați-le ca de obicei (3/4 cană de stafide pentru fiecare 1 ceasca de orez nefiert folosite în rețetă). Același lucru este valabil și pentru condimente: Puteți se amestecă condimente, cum ar fi scorțișoară și nucșoară, după aproximativ 20 de minute de gătit, sau pur și simplu garnisi porțiuni individuale cu condimente pentru gust.

Ceea ce aveți nevoie

1 cană orez bob scurt
 • 2 1/4 cani de lapte condensat
 • Zahăr, după gust
  • Vârf de cuțit de sare
  • extract de vanilie 1 linguriță

  stovetop de gătit

  Pasul 1

  Se clătește orezul într-un castron de două până la de trei ori, drenarea și repetarea până când apa este limpede. Să scurgere de orez într-o strecurătoare timp de câteva minute.

  Pasul 2

  Se amestecă laptele condensat cu 2 1/4 cani de apa calda pentru budinca de orez cu o consistență regulată, moderată. Pentru o budinca de orez gros, utilizați 2 cani de apa.

  Pasul 3  Adăugați laptele reconstituit într-o cratiță cu fund greu și îndulci-l la gust cu zahăr. Se adaugă orezul și sare și o aduce la fierbere la foc mediu-mare. Se acoperă cratiță și setați la căldură scăzut după ce laptele începe să fiarbă.

  Etapa 4

  Gatiti orezul 25 minute și-l descoperi. Se amestecă în extract de vanilie si orice ingrediente secundare (cum ar fi fructele uscate) și se continuă până la gătit orezul este fraged, despre cinci minute. Ia orezul de pe aragaz.

  Etapa 5

  Se transferă orezul la fel de mâncare care servesc sau care servesc feluri de mâncare. Apăsați ușor o bucată de hârtie pergament sau folie de plastic pe suprafața orezului și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei. Dupa ce orezul ajunge la temperatura camerei, se lasa sa se calmeze in frigider o ora înainte de servire.

  gătitul

  Pentru a face budinca de orez în cuptor, se amestecă aceleași ingrediente ca și pentru gătit a cuptorului și adăugați-le într-un vas de copt. Setați vasul de copt într-o tavă de copt mare și se toarnă apă în tigaie la aproximativ o adâncime de 1 inch. Se coace budinca de orez neacoperit timp de 90 de minute la 325 de grade Fahrenheit, sau până când părțile sunt stabilite, dar centrul are un pic de sinusoidei a plecat în ea. Să-l stabilească și să ajungă la temperatura camerei la fel ca budinca de orez stovetop, apoi Chill-l în frigider înainte de a servi la fel de bine.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să știu cât timp este nevoie pentru a Grill un cartof coptCum să știu cât timp este nevoie pentru a Grill un cartof copt
  Instrucțiuni de cartofi la cuptorInstrucțiuni de cartofi la cuptor
  Care sunt cartofii de aur?Care sunt cartofii de aur?
  Cum rumeni roșie Cartofi pe o foaie de coptCum rumeni roșie Cartofi pe o foaie de copt
  Note USDA de cartofiNote USDA de cartofi
  Cum se prepară cartofi de sămânță pentru plantareCum se prepară cartofi de sămânță pentru plantare
  Fructe si legume care cresc în Dakota de NordFructe si legume care cresc în Dakota de Nord
  Cum să planteze cartofiCum să planteze cartofi
  Cum Deep Plant cartofi de sămânțăCum Deep Plant cartofi de sămânță
  Direcții pentru copii pentru a creste o viță de vie de cartofi dulciDirecții pentru copii pentru a creste o viță de vie de cartofi dulci
  » » Cum sa faci budinca de orez cu lapte condensat