berokinfo.com

Cum la marinat friptură în sos de soia

Sos de soia este încărcat cu glutamatii apar în mod natural, compușii organici de aromă care transmit savoriness sau „umami“ și diferite grade de sare, ceea ce face sos de soia o bază puternică pentru o marinată.

Cum la marinat friptură în sos de soia

Dacă nu ați utilizat niciodată sos de soia ca o marinata in afara de produse alimentare din Asia, această rețetă de bază face un model util pentru experimentare.

● 1 cană de măsline sau ulei vegetal ● 2 linguri. oțet balsamic ● 1/4 cana sos de soia ● 2 linguri. zahăr sau alt îndulcitor (opțional) ● 1 cățel de usturoi, zdrobit sau tocate

Măturică ingredientele într-un pahar nereactiv sau bol din inox, până bine amestecate.

Pune friptura într-un castron non-reactiv sau pungi cu fermoar grele sigila și se toarnă sosul peste friptură, acoperind-o. Dacă utilizați un castron, se acoperă cu folie de plastic pentru a păstra orice mirosuri fara stapan din frigider.

Se lasă friptura la marinat în frigider timp de cel puțin 30 de minute sau până la o zi, care oferă mai mult timp pentru ca aromele sa se contopească și să aprofundeze.Aceasta reteta de bază poate - și trebuie - să fie adaptate pentru a se potrivi cu preferințele dumneavoastră personale și masă sunteți de planificare. Adăugați în ardei iute pentru căldură, sau de a folosi citrice în loc de oțet. Fructul tarta si ardei la cald se completează reciproc frumos, în timp ce aroma cimbru de sos de soia le împiedică de la a face un contrast discordant cu carne de vită.

O cantitate mică de zahăr brun sau de alt îndulcitor conferă o complexitate suplimentară, aducând din dulceața înnăscută a cărnii de vită și moderarea alte arome. Schimbarea îndulcitor dvs. - încercați o miere artizanală sau zahăr de palmier, ca alternative - alterării gustului final al Steak.

Dacă se scalde în mod obișnuit fripturi într-un marinată stil occidental pe baza de vin, oțet sau sos Worcestershire, nu va trebui să se schimbe mult pentru a profita de priceperea de construire a umami soia lui. Doar adaugand o lingura sau doua pentru fiecare ceasca de marinată va spori beefiness de friptura, fără a modifica vizibil profilul său general de aromă. Dacă marinata dumneavoastră constă în principal din Worcestershire - nepriceput în sine în departamentul umami - adăugând un strop de sos de soia va netezi și extinde aroma, moderarea margini ascuțite Worcestershire lui.

sos de soia vine într-un număr năucitoare de soiuri, astfel încât a decide pe care să o utilizeze poate fi un pic dificil. Ca o regulă, mărcile japoneze tind să fie mai deschis la culoare si aroma decat stiluri mai robuste din China. Ambele funcționează bine în marinade friptură, deși va trebui să utilizeze mai puțin de un sos de stil chinezesc.

Ciuperci de soia - care combină aceste două arome de friptură prietenos - este o variantă din China, care este în special merită încercat. Cele mai multe branduri de sos de soia sunt produse industrial, dar dacă te bântuie dvs. băcănie din Asia local, s-ar putea găsi câteva beri artizanale vechi de școală, care au arome neobișnuit de complexe și subtile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci o cura de zahăr pentru întărire carne de porcCum sa faci o cura de zahăr pentru întărire carne de porc
Cum să fiarbă varză și HamCum să fiarbă varză și Ham
Cât timp ar trebui să fumezi 9-Pound Ham?Cât timp ar trebui să fumezi 9-Pound Ham?
Anotimpurile de la substitut pentru carne de porc afumatăAnotimpurile de la substitut pentru carne de porc afumată
Cum de a găti sare-cured țară HamsCum de a găti sare-cured țară Hams
Cum să cumpărați un Daisy HamCum să cumpărați un Daisy Ham
Cum de a găti proaspete Nap GreensCum de a găti proaspete Nap Greens
Cum să o friptură de porc apă sărată LoinCum să o friptură de porc apă sărată Loin
Tipuri de Cut pentru sunciTipuri de Cut pentru sunci
Cum se încălzește complet gătită Ham într-o oala sub presiuneCum se încălzește complet gătită Ham într-o oala sub presiune
» » Cum la marinat friptură în sos de soia